Yeşim Taşı ve Faydaları

  • 12 Şubat 2020
  • 213 Defa Okundu

Doğalgaz faturalarında yüzde 50’ye kadar tasarruf yapmanızı sağlayan kombi tasarruf cihazı Wattsu, Arıkovanı üzerinden başlattığı kitlesel fon kampanyasını başarıyla tamamladı.

Yeşim taşı uzakdoğunun antik zamanından günümüze kadar değerini ve anlamını hiç kaybetmeyen özel bir taştır. Efsaneye göre 7 farklı hayvanın özelliklerini kendisinde toplamış olan büyük Çin Ejderhası Long’un dünyanın her yanına bıraktığı tohumları, zamanla katılaşarak yeşim taşını meydana getirmiştir. Yeşim taşı uzakdoğuda asırlardır şans ve sağlık getirmesi için takı olarak kullanılır. Özellikle Çin imparatorları tarafından vazgeçilmezdir, Günümüzde bile uzakdoğuda bir yönetici yada devlet adamı mutlaka yeşim taşından bir aksesuara sahiptir. Bu nedenle yeşim taşının bir çok isminden biri de İmparator Taşıdır.

Bu taş özellikle uyurken yakınlarınızda bulunursa çok güzel rüyalar görmenizi sağlar, en bilindik özelliklerinden biri uyku sorunu yaşayan insanlara bu konuda yardımcı olmasıdır. Uykuya daha rahat dalarsınız, güzel rüyalar görür ve rahatsız olmazsınız. Geceleri sıkkın ve düşünceli bir ruh hali sebebi ile uyuyamıyorsanız izin verin yeşim taşı size güzel bir ninni söylesin 

Böbrek ve safra kesesi rahatsızlıkları için yeşim taşının iyileştirici ve rahatlatıcı etkileri vardır. Mesanenin ve böbreklerin daha rutin ve kontrollü çalışmasına yardımcı olur. Böbrek taşı düşürme evresinde sancıları giderir ve bu acı dolu sürecin sizler için daha rahat geçmesini sağlar. Genel olarak tüm sancıları hafiflettiği için hamilelerin özellikle tercih ettiği bir taştır. Bunu yanında migren sorunu yada adet sancıları içinde çok etkilidir.

Yeşim taşı gençlik veren bir taştır. Uzakdoğuda imparatorlarının yeşim taşı sayesinde çok uzun hayatları olduğuna inanılır. Bu taş insana genç bir görünüm verir, üstelik bu sadece görünüm değildir aynı zamanda stresi azalttığı için ve güven tazelediği için gerçek bir gençlik taşıdır.

Bu gizemli yeşil taşın bir başka kullanım alanı ise meditasyondur, avucunuza alıp meditasyon yaptığınızda yeşil rengin vücudunuza yaydığı iyileştirici sinyalleri hemen fark edersiniz, ruhunuzu ısıtan bir yeşil.. 

Yeşim taşı hangi çakralar üzerinde etkidir? Etkili olduğu iki çakra vardır. Bunlar alın ve kalp çakrası.

Yeşim Taşının Faydaları

- Duygusal ve ruhsal dengesizliği ortada kaldırmak ve daha sakin kalabilmek adına bu özel taşı tercih edebilirsiniz.
- Bedensel rahatlamayı sağlar.
- Yüksek tansiyon tedavisinde tercih edilmektedir.
- Huzur ve güven verici bir özelliğe sahiptir. Kaygılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.
- Maneviyatınızı daha sağlam ve daha güçlü hale getirir.
- Şiddetli baş ağrılarının giderilmesinde de oldukça etkili bir taştır.
- Odaklanma sorununu ortadan kaldırır ve daha doğru, daha mantıklı kararlar alabilmenize yardımcı olur.
- Doğum sancılarını azalttığı da bilinen en büyük artılarından bir tanesidir.
- Vücuttaki toksinlerin arındırılmasında ve kanın temizlenmesinde de pay sahibidir.
- Kalbinizin üzerinde uzunca bir süre beklettiğinizde olumsuz düşüncelerden olumlu düşüncelere geçiş evresini hızlandırır.